UCI Class 1 MTB-weekend

Datum

23-24 september 2017

wielers_3_720px

In navolging van 2016 organiseert de stichting Offroad Cycling in 2017 een MTB-weekend op Watersley Sports and Talent Park in Sittard. Dit zal plaatsvinden op 23 en 24 september 2017.

In 2017 zullen de internationale wedstrijden voldoen aan de normen van een UCI klasse 1 wedstrijd. Het parcours zal verlengd worden en daarmee langer zijn dan tijdens de editie van 2016.

Het is nog niet duidelijk in welke competitie het weekend opgenomen gaat worden. De KNWU voert in januari met verschillende internationale bonden gesprekken over de voortzetting van de Benelux Cup.

In overleg met de KNWU streeft Offroad Cycling naar een aanpassing van het wedstrijdschema over beide weekenddagen. Zo vindt Offroad Cycling het belangrijk dat de Nieuwelingen hun wedstrijd op dezelfde dag kunnen rijden als de Junioren en Elites. Ook willen wij graag een funride aan het programma toevoegen. Op zaterdagavond willen we een event organiseren voor de overnachtende sporters en het publiek.

Het feit dat de internationale wedstrijden voldoen aan de UCI klasse 1 normen is in overeenstemming met de ambities van Offroad Cycling. De doelstelling is op termijn door te groeien naar de organisatie van een EK MTB in 2020 op Watersley Sports and Talentpark.

Houd het nieuws in de gaten http://www.offroadcycling.nl

Start typing and press Enter to search