Boels Holland Ladies Tour

Datum

Sittard 6e Etappe

Zondag 3 september

boels-holland-ladies-tour-watersley

De Boels Ladies Tour kent een Limburgs slotweekend in 2017. De enige Nederlandse etappekoers in de UCI Women’s WorldTour voert zaterdag 2 september van Weert naar Vaals. Een dag later wordt op een selectief parcours de slotetappe van de Boels Ladies Tour verreden rond Sittard-Geleen. Daarmee voert de wedstrijd in enkele dagen tijd door het Noorden, het Midden en het Zuiden van de wielerprovincie Limburg. 

De organisatie hoopt dat de wereldtop bij de vrouwen op zaterdag 2 september opgewacht wordt door rijen publiek, Vaals is al een toeristenmagneet maar biedt nog eens extra vermaak met de Boels Ladies Tour. Nadat de rensters vanuit Weert de grensgemeente bereikt hebben, wachten nog drie plaatselijke omlopen van vijftien kilometers op de rensters met daarin onder meer de klim in het Vijlenerbos. De finishlijn wordt getrokken bij het Koningin Julianaplein in Vaals.

Een dag later wacht nog eens een selectieve slotetappe op de rensters. Sittard-Geleen is de start- én aankomstplaats van deze rit. De start en finish zijn voorzien op de veilige wieleromgeving sportzone limburg in Sittard-Geleen. De rensters krijgen drie omlopen voor geschoteld van elk 47 kilometer met daarin telkens vijf beklimmingen: Watersley, Schatsberg, Visweg en Snijdersberg. Na de laatste finishpassage in Sittard-Geleen wordt duidelijk wie Chantal Blaak op volgt als winnares van de Boels Ladies Tour.

hollandladiestour.nl

Start typing and press Enter to search