Watersley talen wint de Ronde van Vlaanderen
Coryn Rivera heeft zondag de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen gewonnen. De 24-jarige Amerikaanse én een van onze talenten, was na ruim 153 kilometer van en naar Oudenaarde de sterkste in de sprint van een groep van negentien rensters.

Rivera bleef in de sprint de Australische Gracie Elvin voor. Chantal Blaak was op de derde plaats de beste Nederlandse wielrenster.

Annemiek van Vleuten, die de Ronde van Vlaanderen in 2011 op haar naam schreef, kwam als vierde over de finish. Janneke Ensing eindigde als negende.

Van Vleuten maakte in de finale samen met olympisch kampioene Anna van der Breggen, de Poolse Katarzyna Niewiadoma en de Italiaanse Elisa Longo Borghini deel uit van een kopgroep.

Het kwartet werd in de laatste kilometer ingerekend door een achtervolgende groep met onder anderen Blaak, Ensing, oud-winnares Ellen van Dijk en Amy Pieters. In de sprint bleef Rivera de concurrentie net voor.

Coryn Rivera heeft alle ruimte op Watersley Sports & Talent Park om zich te ontwikkelen. Ze maakt ook gebruik van alle faciliteiten die Zuid-Limburg voor wielrensters te bieden heeft.

A brilliant day full of emotion for the team at #RVVwomen - Photo: Teamsunweb

Coryn Revera

Start typing and press Enter to search