Op 16 en 17 april 2017 vonden wederom de mountainbike wedstrijden plaats in Nieuwkuijk. Na een succesvol Hoppenbrouwers NK Mountainbike 2016 te hebben georganiseerd was deze editie net zoals voorgaande jaren een evenement met internationale allure als onderdeel van de SsangYong BeneluxCup.

Milan Vader van het Watersley R&D team is derde geworden. “Bij de start verliep alles volgens plan en ik zat in de wedstrijd. Na een half uur was ik zelfs even alleen vooruit met een seconde of 15. Ik wist wel dat de koers nog lang was en dus heb ik niet maximaal doorgereden. Ik kwam toen samen met Michiel op kop en dit werd doorgezet tot aan de laatste ronde. In de laatste ronde voegde Bart de Vocht zich erbij en ik gokte op een sprint. Ik maakte echter tweemaal een foutje waardoor Michiel mij voorbij kwam. Dat was jammer, maar ik ben super blij met het resultaat. Ik ben in vorm!” Aldus Milan Vader.

Bart de Vocht pakte de eerste plek en Michiel van der Heijden is als thuisrijder als tweede geëindigd op het podium.

De wedstrijd staat bekend als Internationale MTB Paasbike Nieuwkuijk 2017 en wordt ook weer verreden op een schitterend parcours met vele korte venijnige klimmetjes, snelle stukken, technische single-tracks.

Door een samenwerking van drie wielerbonden is er een BeneluxCup 2017 met 8 wedstrijden verdeeld over België, Nederland en Luxemburg. De Internationale MTB Paasbike 2017 is de tweede wedstrijd in deze serie! Op 23 en 24  september zal de finale van de BeneluxCup plaatsvinden in Sittard-Geleen op Watersley Sports & Talent Park.

Wedstrijden BeneluxCup 2017

8/9 april Beringen (Bel)
16/17 april Nieuwkuijk (Ned) BK
20/21 mei Eupen (Bel)
29/30 juli Houffalize (Bel)
19/20 augustus Geraardsbergen (Bel)
26/27 augustus Zoetermeer (Bel)
16/17 september Esch-s-Alzette (Lux)
23/24 september Sittard/Geleen

 

Organisatie MTB wedstrijden: Stichting Offroad Cycling 

Milan Vader - Instagram

schermafbeelding-2017-04-18-om-13.05.37

Start typing and press Enter to search