Sittard-Geleen is een nieuw wielerevenement rijker: in het weekend van 2 tot en met 4 juni vinden in en vanuit Sittard-Geleen de Hammer Series plaats: een klimkoers, een sprintetappe en een tijdrit.

Elke deelnemende ploeg mag zeven renners laten deelnemen aan de Hammer Series. Per dag mag de ploeg vijf renner opstellen. Dit zorgt voor een nieuw en bijzonder tactisch element in de wielersport.

Naast de tien Velon-ploegen hebben inmiddels vijf extra teams deelname toegezegd. Naast BMC, Cannondale-Drapac, LottoNL-Jumbo, Lotto Soudal, Orica-Scott, Quick Step Floors, Team Sky, Team Sunweb, Trek-Segafredo en UAE Team Emirates zijn ook Aqua Blue Sport, Bahrain Merida, Movistar, Nippo-Vini Fantini en Sport Vlaanderen Baloise uitgenodigd.

Team Sunweb heeft haar thuisbasis op Watersley Sports & Talent Park. Wij zijn er zeker bij!

Sittard-Geleen is host city van de Hammer Series in Limburg. Op de Sportzone in Sittard-Geleen wordt voor jong en oud een vierdaags fan village opgezet met meet & greets, cycling expo, wieleractiviteiten, entertainment en heel veel meer. Iedere dag komt de etappe door Sittard-Geleen en maakt het tijdens de etappe op bijzondere wijze gebruik van de Veilige Wieleromgeving.

Bron: Sittard-Geleen Nieuws 

Start typing and press Enter to search